BĚŽÍME PRO SVĚTLUŠKU

Početný SEPHORA tým se sešel na sportovní události běh pro světlušku. Kromě menších orientačních komplikací všechno nakonec dopadlo dobře a všichni úspěšně dokončili zvolený okruh.


          20. dubna jsme se společně vydali na běh pro světlušku. Ve stále ještě zimním počasí převládal pozitivní přístup k blížícímu se startu. V místě konání, jímž byl park Stromovka, se účastníci scházeli i více než hodinu před začátkem běhu. Jedním z důvodů byl také zajímavý doprovodný program. Masáže od nevidomých masérů, koncert zpěvačky Lenny, společné focení a mnoho dalšího. Na SEPHORA sraz dorazilo celkem 24 odvážlivců, připravených udělat něco pro své tělo i nevidomé, pro jejichž pomoc je tato událost organizována. Vybaveni čelovkami a sportovními pouzdry na telefon ze startovních balíčků nám již nic nebránilo udělat první důležitý krok – společnou fotku.

          To byla poslední část dne, kdy jsme se všichni sešli na jednom místě. Hned poté jsme se po malých skupinkách vydali směrem ke startovní pásce. Už jen nekonečná řada světélkujících účastníků v pohybu byla pohledem, který stál za to. Bum, prásk. A je to tady! Běh začíná. Velké množství světlušek se vydalo po stezce, zahalené do tmy a stínu okolních stromů. Někteří účastníci zvolili volnější tempo, jiní se zase rychle dostali do čela. Jedna z našich skupinek však každou další křižovatkou lehce znejistěla, protože značení nebylo jednoznačné a různé skupinky běžců se vydávaly různými směry. Nakonec však všichni nějakým způsobem okruh dokončili, přestože dodnes nevíme, jaký okruh to vlastně byl (2,5 km nebo 4,5 km).

          Několik z nás se ještě setkalo u stánku s občerstvením, kde jsme doplnili energii, tekutiny a někteří se v chladném počasí i lehce zahřáli. Chvíli jsme ještě užívali čerstvého vzduchu, klidu a příjemné konverzace. Někteří z nás navíc trochu vydýchávali předchozí výkon. Ve výsledku jsme si všichni celou událost užili, ve zdraví přežili a s dobrým pocitem z pohybu se těšíme na další ročník.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.